Esküvő méretarányokban

Hosszú évszázadok óta hangzik fel ez az örökzöld kérdés, amelyet izgalommal és reménnyel telve tesz fel a vőlegényjelölt. Az esküvő ugyanannyira tartja izgalomban az egész családot, mint 20 vagy 100 éve. Az IGEN a lánykérésnél és az esküvő szertartásán ma is ugyanolyan jelentőséggel bír a pár és a család életében, mint egykor.

Az esküvő az az esemény ahol szinte mindenki részt vett már legalább egyszer életében, akár a nap főszereplőjeként vagy meghívottként vagy éppen munkaköri kötelességként. Természetes hát, hogy egy ilyen rangos eseményre a modellgyártók is felfigyeltek és számtalan alternatívát kínálnak a nagy nap tökéletes lebonyolításához.

Hölgy olvasóinknak ugyan nem újdonság de az esküvői előkészületeket bizony már nem árt a ceremónia előtt legalább 9 hónappal elkezdni. Az első és legfontosabb tennivaló maga a helyszín kiválasztása, miután a jegyespár eldöntötte, hogy házasságkötő teremben, vagy templomban köttetik-e a ceremóniával egybekötött frigy.

Azon olvasóinknak akik nagyobb (HO) méretű esküvő szervezésén gondolkoznak, az ő figyelmükbe szeretnénk ajánlani Faller 130236-os cikkszámú templomunkat melynek tetején gólyapár fészkel a hagyománytisztelő régimódi vidéki esküvőt kedvelőknek lehet jó választás.

Faller 130236 H0 templom

A templomi szertartás előtt, után vagy helyett következhet a hivatalos anyakönyvvezető előtt tett eskü megtétele általában a városházán található házasságkötő teremben. Ma már persze külső helyszíneken is köttetnek házasságok például kastélyban, hotelekben, éttermekben de sajnos ezekről a helyszínekről is nyilvántartás van tehát ha valami egyéb sajátságos helyen kívánjuk tartani mennyegzőnket azt bizony engedélyeztetni kell.

Az Auhagen 12350-es régi városháza épülete egyaránt alkalmas HO illetve TT méretű esküvők lebonyolítására. Gyönyörű favázas régi tornyos sokablakos épület virágládákkal. Az épületben turisztikai információs központ és kiskereskedelmi egység működik eredetileg de az üzletünkben is megtalálható “feliratok” csomag segítségével egyéb szolgáltatások kialakítására is alkalmas.

Auhagen 12350 régi városháza

 6 hónappal a ceremónia előtt érdemes már a lakodalom vagy az esküvői vacsora helyszínét is kiválasztani. Fontos már ilyenkor megtervezni, hogy zárt- illetve szabadtéren kívánjuk megvendégelni a meghívottakat. Szabadtéri rendezvény esetén az időjárás kiszámíthatatlanságát is figyelembe kell venni célszerű az úgynevezett party sátrak felállítása, mely menedéket nyújt a nyári zápor elől illetve forróság esetén az ételek, italok védhetőek a tűző nap ellen. A Vollmer gyár party sátrai között találunk a nagyobb HO méretű vendégsereg,  illetve kisebb N méretarányú násznép befogadására is alkalmasat.

Vollmer 7629 parti sátor

Az N-es készlet 4, a HO méretű 5130-as cikkszámú pedig 2 darab sátrat tartalmaz. A szabadtéri esküvő lebonyolításához szükséges székek, asztalok (akár asztalterítővel) esetleg sörpadok, világító fényfüzérek webáruházunkban mind beszerezhetőek. Aki esetleg nem akar bíbelődni ezek összeválogatásával a Faller 130478-as kerti parti készletében minden egyben, hogy a násznép igazán jól érezhesse magát.  Lampionokkal megvilágított színpad előtt táncolhatnak a az ifjú arával eközben a pincérek hűsítő koktélokat és finom ételeket szolgálnak fel az asztaloknál. A készlet tartalmaz egy nagy tálalóasztalt így a svédasztalkedvelő modellezőknek is ajánljuk.

Faller 130478 Kert party szett

A leendő menyasszony legalább 5 hónappal a kitűzött dátum előtt már minimum öt esküvői ruhaszalonba biztos kért időpontot próbára. Mint tudjuk a tökéletes esküvői ruha kiválasztása rengeteg stresszel és idegeskedéssel jár. Érdemes előtte megfontolni mennyire lesz nagy volumenű az esküvő, ez ugyanis meghatározza a ruha stílusát. Fölösleges őrülten extravagáns, vagy éppen hatalmas uszállyal rendelkező menyasszonyi ruhát választani, ha mindössze húszan lesznek az esküvőn.

preiser-28091-eskuvoi-par-38717

Következő lépés az esküvői autó kiválasztása. Ha a nő választ autót nagy valószínűséggel azonnal a szín alapján míg jövendőbelije valószínűleg kedvenc autómárkáját részesítené előnyben. A legfontosabb: a ruha – stílusában és szabásvonalában is meghatározó. Klasszikus abroncsos, egy  tüllszoknyás összeállítás? Mind-mind más autót kívánnak. Egy bohémabb, nyári esküvőnél adja magát a cabrio. Vagány és dögös. Az esküvői frizura azonban különös odafigyelést igényel. A menetszél előszeretettel formázza át az ara frizuráját, így fodrászunknak szerencsés jelezni, hogy “szélvész kompatibilis” frizurára van szükségünk.

Busch 41673 Mercedes Cabriolet

 

A nagy autósforgalom világában az esküvő napjára érdemes fontolóra venni egy lovaskocsi bérlését mint közlekedési eszközt. Manapság, a rengeteg autó- és limuzinkölcsönzés helyett szokatlan, hogy lovaskocsi szállítsa a gyönyörű menyasszonyt a templomba. Mégis, ez egy nagyszerű módja annak, hogy az esküvő napja még inkább felejthetetlen és különleges legyen. Nem beszélve arról, hogy a hintó bérlése egy környezetbarát módja a szállításnak.

Preiser 75151 esküvői hintó


2 hónappal az esküvő előtt célszerű újból ellenőrizni a meghívottak listáját elkerülve az esetleges sértődéseket. Ha a meghívottak szemszögéből nézzük tudjuk, hogy a  legnagyobb kérdés az milyen ruhában jelenjünk meg a családtagok, barátok vagy ismerősök esküvőjén.Igyekezzünk betartani a szabályokat már csak azért is, mert az esküvő kizárólag a menyasszony és a vőlegény napja. Éppen ezért továbbra is tabu a fehér (törtfehér vagy fehérnek tűnő) ruha. A színpaletta összes többi színe ránk vár, miért szeretnénk pont azt, ami a menyasszonyt illeti? Nincs viszont tiltólistán a fehér színű nadrág, ha azt élénk színű felsővel viseljük. Ugyanígy nem illik feketében sem megjelenni annak ellenére, hogy a kisfekete az egyik legelegánsabb viselet. A fekete mégis szomorú, gyászos szín egy ilyen örömteli eseményhez.

Preiser 10331 esküvői vendégekVégezetül ne feledkezzünk meg magáról az esemény megörökítéséről sem egy hivatásos esküvői fotós megbízásáról, hogy később büszkén mutogathassuk azokat családunknak és ismerőseinknek.

Preiser 28069 fényképész

Eddig már 3 hozzászólás érkezett a “Esküvő méretarányokban” bejegyzéshez

Hozzászólás