Vízparti pihenés a terepasztalon

Itt a szezon!

Július és augusztus eleje az igazi nyári szezon ideje. A strandok, vízparti helyek és az élményfürdők időszaka ez, még a terepasztalon is! Szerencsére a gyártók felkészülten várják a nyári rohamot, wellness szállótól, a parti büfén át (jeges koktélokkal) a bikinis fürdőzőkig mindent megtalálhatunk a kínálatukban.

Cikkünkben áttekintjük a lehetőségeket és kiemeljük a legjobb ajánlatokat a vásárlóink részére!

Irány a wellness szálloda!

A kényeztetésre és kényelemre vágyóknak a tenger, vagy a tó part helyett a gomba-mód szaporodó wellness központok a nyerő célpontok. A Vollmer Sport és Wellness szállodájában napi kétszeri étkezés, masszázs és gyönyörű kültéri medence várja a kikapcsolódni vágyókat (Vollmer 3808).

 

A képen egy Wellness szálloda látható
Európa Sport és Wellness Szálloda

A pancsolók és úszók megjelenítésére választhatjuk a H0 méretarányban elkészített fürdőző gyerekek a medencében figura készletet!

Tengerparti pihenés

A tengeri és napfürdő élménye igazi kikapcsolódás. Kifeküdni a forró homokra vagy a sziklákra, figyelni a dagály és apály változásait, egy jó könyvet kiolvasni, nagyokat úszni és búvárkodni, ez és még sok más szórakozási lehetőség várja a tengerhez látogatókat. Szerencsére a legtöbb élményt a terepasztalon is vissza adhatjuk. A finom homokot, vagy akár a sziklákat is könnyű modellezni. Az utóbbiakhoz ajánljuk a Vasútmodell Centrum saját gyártású termékeit a Göngyölt Szikla néven kapható terepépítési lapokat, illetve a sziklaporokat.

A strandok a viktoriánus Angliában váltak a pihenés és rekreáció célterületévé, ám ebben az időben még nem jelentette a partvidék szükségszerű átalakulását. A tömegturizmus 20. század közepén jelent meg a strandokon, majd idővel ezek a partszakaszok váltak az idegenforgalom legfőbb attrakciójává. Az idegenforgalmilag frekventált országokban a tengerpart megváltozott, szállodák és sétányok épültek a partok mentén. Terepasztal építésnél érdemes végiggondolni, hogy az asztalon bemutatott korszakhoz megfelelő házakat, kiegészítőket válasszunk.

Piko 62263 tengerparti nyaralóház (G méretarány)
Piko 62263 tengerparti nyaralóház (G méretarány)

A fenti képen a Piko egy gyönyörű tengerparti faházat modellezett. Az épület köré további korhű kiegészítőket választva nagyon izgalmas és részletgazdag terepet építhetünk.

Napágyak, napernyők, fürdőző figurák, strand játékok és kellékek széles választékát találja meg webáruházunkban.

A Noch H0 méretarányű fürdőzőket és strandolókat bemutató figura szettje.
A Noch H0 méretarányű fürdőzőket és strandolókat bemutató figura szettje.

Nyaralás a tóparton

A tavak nagy előnye a tengerrel szemben, hogy nem sósak és főleg a magyar turisták számára közelebb és megfizethetőbb áron is elérhetőek. Pár nap, esetleg hét a Balaton partján ugyanolyan szép kikapcsolódás és élmény, mint a tengeri fürdőzés. A tóparti kirándulásokhoz ajánlhatunk lakóautókat, sátrakat, és mindenféle kempingezési kiegészítőt. A fürdéshez használhatóak a tengerpartnál már említett kiegészítők, de itt a vizet is csinosíthatjuk vízibiciklisekkel, kajakozókkal.

Busch 6026 tópart kempingezők H0 méretarányban
Busch 6026 tópart kempingezők H0 méretarányban

Míg a gyerekek pancsolnak, addig a felnőttek hűs italok mellett sütögethetnek is akár. Ajánljuk korábbi cikkeinket sör és kerti parti kellékek témakörben!

Minden szabadság és utazás elengedhetetlen velejárója a csomagolás. Az emberek jelentős része (naná, főként a nők) nem szeret csomagolni, mert előre retteg attól, hogy valamit elfelejt, és sajnos az utazás feletti örömöt beárnyékolhatja ez a tény. Nem is beszélve arról, ha a bőröndöt nem tudjuk becsukni a rengeteg cucctól, majd ha ez mégis sikerül, utólag jövünk rá, hogy a bőröndben lévő dolgok felét kezünkbe sem vettük a nyaralás alatt.

Az utolsó ajánlott termékünk ez az alaposan megpakolt kis Fiat 500-as. Ha ezt a kisautót letesszük H0 méretarányú terepasztalunkra biztosak lehetünk benne, hogy mindenki számára egyértelmű lesz: a terepasztalunkon élők semmit nem hagytak otthon!

a képen egy Fiat 500-as látható tetőcsomagtartóval, csomagokkal
Fiat 500-as tetőcsomagtartóval Busch HO méretarány

 

Egy hozzászólás érkezett a “Vízparti pihenés a terepasztalon” bejegyzéshez

Hozzászólás