V. Temofeszt – a záró nap

Gyönyörű az idő, amikor a kollégákkal kiérkeztünk még köd volt, ami elég lassan szállt fel és most pólóban üldögélek a fűtőház előtt egy padon. Előttem a Truman gőzös teszi meg a mai kb háromezredik ide-oda útját, csak annyi időre állva le, míg kicserélődnek az utasok. Ha jön egy szellő felkapja a fekete és fehér füstöt és eláraszt vele mindent. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy szeretem.

Kipróbálható a gőzmozdony élmény a Temofeszten!
Kipróbálható a gőzmozdony élmény a Temofeszten!

A park gyönyörű az őszben, tele van emberekkel, rengeteg gyerekkel, mindenhol fényképeznek és otthonról hozott elemózsiát falnak. A fűtőházban közben az utolsó nap eseményei zajlanak, talán ma van a legnagyobb tömeg, a terepasztal szépségverseny nevezői ráébredtek, hogy kampányolni kell a szavazatokért és boldog-boldogtalannak a kezébe nyomják a szavazó cetliket. (Én magam is bekapcsolódtam a tegnap már megénekelt forgó terepasztal kampányába, rájuk szavaztam, 10-es asztal, hajrá-hajrá!)

Volt még délelőtt 10 órakor egy szakmai zsűri által elbírált hivatalos verseny is, leálltam az eredményhirdetés idejére a kamerámmal, hátha lesz valami jó téma. Az igazság az, hogy kívülről nekem (és a többi ott ácsorgónak), kicsit átgondolatlannak tűnt a dolog, hirdettek vagy 10 4. helyezettet, kb. ennyi harmadik és másodikat meg egy elsőt. Többnek tűnt, mint amennyit vártunk, na. Majdnem modellklubot alakíthatnának az azonos helyezettek.

A VMC standja és a fűárus leány a Temofeszten.
A VMC standja és a fűárus leány a Temofeszten.

A nap további részében néha ránéztem a kollégákra és a standunkra, de mindig annyi ember állta körül, hogy érdemi kontaktust nem igen sikerült eszközölnöm. Többször összefutottam Zsófival, aki a fűárus tálcánkat hordozta a teremben. Rengeteg fotót készítettem, amikből most még nem sokat mutatok, előbb feldolgozom őket és utána egy galériában lehet majd átlapozni.

Még mindig csak három óra múlt, érdemes még kiugrani a Vasúttörténeti Parkba. Megéri.

Eddig már 9 hozzászólás érkezett a “V. Temofeszt – a záró nap” bejegyzéshez

Hozzászólás