Albion Alloys fém modell profilok

Modell profilok

Vasútmodell boltunkban az elmúlt hónapokban új állvány jelent meg, majd a múlt héten még egy, amin fura picike műanyag és fém lapok, hengerek lógnak szépen becsomagolva. Elsőre nem túl feltűnőek, így eltelt egy kis idő míg utánaérdeklődtem Balázséktól:
-Ez meg mi a fene? – Készségesen magyarázták el, hogy ezek úgynevezett modell profilok, amikből könnyen lehet modelleket, maketteket építeni. Az előre legyártott és méretre vágott kör, négyzet, I és H profilok, négyzetes és lapos gerendák remek vázat adnak minden épületnek, járműnek.

Ezeket a mini profilokat minden méretarányhoz használhatjuk, bár vannak olyan lapok, amiket épületek oldalfalához, utcai járdák építéséhez javasolnak és itt meg vannak adva méretek is. Érdekes, hogy Magyarországon az emberek nem igen ismerik ezeket az eszközöket, pedig nagyon megkönnyítik a modellezők és makettezők életét. Mindenesetre az üzletünkben ezentúl biztosan kaphatóak lesznek az Evergreen műanyag és az Albion Alloys fém modell profiljai.

Evergreen Scale Models műanyag modell profilok

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az Evergreen termékpalettáján a megtalálhatóak a laposcsatorna profilok, körcsatornák, rudak, negyed és fél rudak, sarokelemek. Bár első ránézésre ezek az alapanyagok főleg épületek vázszerkezet építésére jók, a gyártó honlapján meglepően sokrétű felhasználási módokat bemutató fotókat találunk, a templomtól a lakókocsi makettig. Ezek az elemek és a dekorlapok nagyon egyszerűvé teszik az egyedi épületek, hidak modellezését. A gyártó honlapján találunk egy táblázatot is, amivel megkönnyítik a méretarányos számolást.

 

Evergreen lapok: tetőkhöz, oldalfalakhoz
Evergreen lapok: tetőkhöz, oldalfalakhoz

A fenti kép már talán több ötletet nyújt, hogy mit is lehet elérni modellezésnél az Evergreen termékeivel. Lépcső, háztető, deszkafal, járólap: mind pontosan és mérethelyesen elkészíthető anélkül, hogy órákig kéne faragnunk-csiszolnunk az anyagokat.

Albion Alloys fém modell profilok

Az Evergreen terméksoránál már gyakorlatilag mindent leírtam, amit lehetett a témakörről, így az Albion Alloys precíz fém profiljairól leginkább csak képeket tudok mutatni. Egyértelmű, hogy mi a különbség egy fém és egy műanyag termék közt, viszont az Albion Alloys büszke arra, hogy termékei olyan pontosak, hogy az egymást követő méretsorok egymásba csúsztathatóak.

Náluk is megtaláljuk az építéshez szükséges különféle gerendákat, csöveket és ezeknek szabvány profiljait, valamint a lapokat, csíkokat, amikből a sík felületeket tudjuk létrehozni.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A fenti termékekről természetesen nem véletlenül írtam, megtalálhatóak a webáruházunkban és megnézhetőek, megtapogathatóak mind az üzletünkben is. Az az információnk, hogy Magyarországon még csak nálunk kaphatóak ezek a termékek. Új és szokatlan modell eszközök, érdemes kipróbálni őket. Bár csinos kis zacskókban lógnak boltunk polcain, de egyenként, szálban/lapban is megvásárolhatóak, a zacskókat felbontjuk nem kell a teljes tartalmát elvinni. Webáruházunkban is darab árat tüntettünk fel.

Ha valaki kipróbálja, kérjük jelezzen vissza, hogy mik voltak a benyomásai, minden véleményt szívesen fogadunk.

Eddig már 12 hozzászólás érkezett a “Modell profilok” bejegyzéshez

Hozzászólás