Autóbusz megálló modellek – Kibri újdonságok 2014

Ha egy modern, szemgyönyörködtető autóbusz-állomást szeretnél a terepasztalodon, akkor a Kibri 49000 cikkszámú terméke a legjobb választás. Hat kocsiállás, mindegyik kompatibilis a Faller car-system termékeivel. Mind a hat kocsiállás és a várócsarnok is fedett, a tetőbe beépített ledvilágítással. Az éjszakai bemutatókhoz nagyon látványos a neon és reflkektor hatású, villódzó fényár.

A modell a halle-i autóbusz pályaudvar méretarányosan kicsinyített mása.

Kibri 49000 modern autóbusz állomás (H0 méretarány)
Kibri 49000 modern autóbusz állomás (H0 méretarány)

Ha a komplett pályaudvar túl nagy ahhoz képest, amit a terepasztalodra álmodtál, akkor jó megoldás lehet a Kibri 49005-ös terméke, ami a fenti autóbusz pályaudvar fedett kocsiállásaiból lett kialakítva. A kocsibeállók száma kettő darab. Hasonlóan az eredeti modellhez itt is megmaradt a villogó ledvilágítás, ugyanúgy kompatibilis a Faller car-system rendszerrel.

Kibri 49005 fedett kocsiállások H0 méretarányban
Kibri 49005 fedett kocsiállások H0 méretarányban

A 49005-ös hallei buszállomás további darabolásával jött létre a Kibri 49006 modell, ami a központi várócsarnok kocka épületét az ezt beborító ellipszis alakú tetőt és egy megállót tartalmaz. A gyártó kifejezetten a helyhiánnyal küzdő, de az új funkciókat kipróbálni kívánó modellezőknek ajánlja a terméket. A központi épület hasonlóan elődjéhez, led világítással készült és kompatibilis a Faller car-systemével. Másik előnye, hogy rugalmasan bővíthető a 49006-os két kocsibeállóval, vagy a 49007-es szingli kocsiállással is.

Kibri 49006 várócsarnok
Kibri 49006 várócsarnok

Az idei szett utolsó darabja a 49007-es termék, ami egy darab kocsiállás az eredeti pályaudvarból elkülönítve. Ez a kocsiállás remekül passzol bármelyik fenti termékhez, mint kiegészítő, de önmagában is megállja a helyét egy vasútmodell terepasztalon. A led világítás itt is megmaradt, de ez már nem fedett modell viszont a Faller car-systemmel ugyanúgy kompatibilis, mint a nagyobb testvérei.

Kibri 49007 autóbusz kocsiállás modell
Kibri 49007 autóbusz kocsiállás modell

A következő blogban két vasútállomás épülettel folytatódik a  sorozat. A későbbi olvasóknak – a cikkfolyam könnyű böngészéséhez – ajánlom a gyűjtő címkét: Kibri 2014 újdonságok.

 

Eddig már 5 hozzászólás érkezett a “Autóbusz megálló modellek – Kibri újdonságok 2014” bejegyzéshez

Hozzászólás