Vasútállomások, állomás modellek – Kibri újdonságok 2014

A Kibri 2014-es épület újdonságai az új ledlámpás-kulisszás beépített világításokkal érkeznek. Ezek a nagyon szép és játékos fények nagyon látványosak, de gyárilag csak egy, az építéskor meghatározott módon világítanak. Például ha a kehli vasútállomás (lásd a fenti képen) hatalmas üvegablakos frontját nézzük, akkor előre el kell döntenünk, hogy minden ablak vagy csak a kiválasztott darabok lesznek megvilágítva. Ezen segít a Trainmodules kiegészítője, a TM-52674 Izzó szimulátor.

Trainmodules izzó szimulátor
Ez az áramkör 5 db egymástól teljesen független ki- és bemenettel rendelkezik.
Áramkör előnye, hogy képes működni akár analóg akár digitális rendszerben is. Kimenete pedig az egyenként 100mA-es terhelőáramnak köszönhetően könnyen használható nagyobb teljesítményű LED-ek vezérlésére is.

A Trainmodules izzó szimulátorával megoldható, hogy az épülethez adott kulisszákba ültetett fények külön-külön kapcsolhatóak legyenek, sőt még azt is képes immitáltatnia  led égőkkel, hogy fokozatosan fényesedjenek és halványuljanak el, ahogy a hagyományos izzók.

 Kibri vasútállomás modellek

A kehli vasútállomás H0 méretarányú modelljét készítette el a Kibri. Ahogy a bevezetőben már olvashattátok a Kibri 49514-es terméke beépített led világítással rendelkezik, ami ahogy a borítófotón is látszik nagyon látványos esti játéknál. A vasútállomás megtalálható webáruházunk kínálatában is.

Kibri 49517 Osterheide vasútállomás nappali fényben
Kibri 49517 Osterheide vasútállomás nappali fényben

Egy igazi falusi állomás, kapcsolódó raktárépülettel, az Osterheide vasútállomásáról modellezett Kibri 49517-es épület. A H0 modell természetesen kulisszás ledvilágítással van ellátva, hasonlóan a fenti kehli állomáshoz. A favázas emelet, a kapcsolódó raktárépület egy szűk helyen is elhelyezhető nagyon részletes és funkcionális modellt kínál.

A favázas falusi állomás éjszakai kivilágításban.
A favázas falusi állomás éjszakai kivilágításban.

Az N méretarányban modellezőkre is gondolt idén a Kibri. Böblingen vasútállomásáról mintázták a szintén ledes világítással szerelt modellt. A Nagy ablakok, főleg a fenn ismertetett Trainmodules kiegészítővel kombinálva nagyon látványos megjelenést biztosítanak az épületnek a terepasztalon. A termék cikkszáma Kibri 47400, ezen találjátok meg boltunkban és a webáruházunk árukészletében is.

Böblingen vasútállomás modell világítással (n méretarány)
Böblingen vasútállomás modell világítással (n méretarány)

Állomás körüli épületekből rengeteg van, idén N méretarányban egy Vasúti szolgálati melléképülettel (47112) gazdagíthatjuk gyűjteményünket. Az épület természetesen ledes világítással kapható.

Kibri 47112 vasúti szolgálati épület (N méretarány)
Kibri 47112 vasúti szolgálati épület (N méretarány)

 

A blogsorozat következő részében H0 és N méretarányú épületekkel folytatjuk a Kibri idei újdonságainak bemutatását. A sorozat egyedi csatornát kapott a weboldalunkon, a Kibri 2014 újdonságok csatornára klikkelve éritek el minden darabját.

 

Eddig már 9 hozzászólás érkezett a “Vasútállomások, állomás modellek – Kibri újdonságok 2014” bejegyzéshez

Hozzászólás