Vitorlás modellek és kikötő – H0 nyaralás a Preiserrel 1. rész

(Címlapfotó: vitorlazas.hu)

Amikor ezeket a sorokat írom még az irodában ülök, de mire olvassátok már majd egy hét eltelt és én éppen egy reggeli fröccs mellett ülök a teraszon és nézem ahogy a szörfösök és a vitorlások a tóra tartanak. Biztos jó nekem éppen. Mindenesetre a Preiser 2014-es újdonság katalógusában találtam 3 olyan oldalt, ami teljesen jó egy nyári cikksorozat kibontásához.

Az elmúlt másfél évben elég sok vasútmodell kiállításon, rendezvényen voltam, és úgy vettem észre, hogy a víz főleg patakok, kis tavak formájában jelenik meg. A tavalyi Temofeszten azonban az egyik modul tartalmazott egy kikötőt, felette vasút haladt egy hídon és piszok látványos volt. Talán ezektől a termékektől kedvet kaptok Ti is a nagyobb vízfelületek modellezésére.Élet a kikötőben

A kikötők vidám helyek, az emberek készülődnek a vízre szállásra, ücsörögnek a büfében és beszélgetnek miközben a vizet nézik. Az árbocok ütemesen mozognak a hullámoktól, fehér ruhák és napfény mindenfelé. A mólók kiépítéséhez remek választás a Preiser 17315-ös terméke.

preiser-17315-blog

A móló mellett vannak akik éppen a vízre készülnek és vannak, akik már a hajót rakják rendbe. A Preiser gondolt a arra is, hogy ezeket a jeleneteket bemutathassuk a kikötőnkben.

 

Preiser 10678 vitorlázók
Vitorlázók mentőmellényt húznak, H0 méretarányú modell
Preiser 10680 Vitorlázók leszerelik a hajót
A matrózok felgöngyölik a vitorlát, H0 méretarány

Korsar vitorlás modellek

A képekre kattintva a webáruház adatlapokra lehet navigálni!

A Preiser négy különböző vitorlás modellt készített a Korsar vitorlás modellből. Mindhárom éppen felhúzott vitorlával halad a vízen, jó szélben. A hajóban két figura ül, minden modellen különböző élethelyzetekben.

Preiser 10676 - Korsar vitorláshajó
Vitorlázók (1) – Korsar vitorláshajó H0 méretarány

 

Preiser 10677 Korsar vitorlás modell
Vitorlázók (2) – Korsar vitorláshajó H0 méretarány

 

Preiser 10679 Korsar vitorlás modell
Vitorlázók (3) – Korsar vitorláshajó H0 méretarány

 

Preiser 10681 Korsar vitorlás modell
Vitorlázók (4) – Korsar vitorláshajó H0 méretarány

A sorozat következő része motoros csónakokról és a parti fürdőzőkről fog szólni. Maradjatok velünk a továbbiakban is, a cikkek legkorábban a Google+ oldalunkon érhetőek el, érdemes csatlakozni hozzánk ezen a felületen is.

Hozzászólás