Motorcsónak modellek és fürdőzők – H0 nyaralás a Preiserrel 2. rész

(Címlapfotó: balaton-varosom.hu)

Tegnap a reggeli fröccs mellől, ma a vízpartról jelentkezem. A Balaton parton rengeteg a fürdőző, de – köszönhetően az 1978-as rendeletnek – motorcsónakokkal csak a vizimentők és a rendőrök közlekedhetnek. Bár a turizmusért aggódók folyamatosan lobbiznak, hogy lehessen jetskievel, motorcsónakkal is közlekedni a tavon, de a vízminőség az elmúlt évtizedekben újra kitűnő lett, míg korábban már szörnyű állapotok uralkodtak.

Ebből kifolyólag az alábbi motoros hajók modellezését nem ajánlom a balatoni témájú asztalokon, hisz életidegen lenne, de a Duna, a Tisza-tó, vagy hasonlóan a Miniversum építőihez a tatai Öreg-tó építésénél remekül használhatóak.

Motoros hajók

A horgászat szerelmesei biztos értékelni tudnak egy ilyen remek, laposfenekű csónakot, még az evezésben sem kell elfáradni! A Preiser 10687-es terméke nagyon szépen kidolgozott, a csónak fenekén még a halakkal telt vödröket is megtalálhatjuk!

Preiser 10687 - Horgász a csónakban
Preiser 10687 – Horgász a csónakban

A Preiser a Riva Ariston motorcsónak modellből helyből két nyári jelentet is készített. Az első, ahol a csónak Francia felségjel alatt közlekedik, szabadabb, pikánsabb. A motorcsónakban hárman ülnek, két férfi és egy nő, az utóbbi épp a szélbe ereszti a bikini felsőjét. A Német zászló alatt hajózóktól távol áll a naturizmus és a felszabadultság, sapkában, szálegyenesen ülnek a csónakban és céltudatosan előre tekintenek. Hiába a germán és a gall vérmérséklet még a terepasztalon is különbözik!

Motorcsónakázók (2) - H0 méretarány
A könnyű erkölcsű francia motorcsónakázók (Preiser 10689)
Motorcsónakázók (1) - H0 méretarány
A Német zászló alatt hajózóktól távol áll minden pajzánság. (Preiser 10688)

A strand

A napfürdőzés és természetesen az úszás, pancsolás szerelmesei se maradhattak ki ebből a vízparti körképből. A fenti csónak modellekkel ellentétben az alábbi Preiser termékeket könnyen felhasználhatjuk hazai környezet modellezésére is.

A 10668-as figura csomag neve: vakáción. Néha számomra kicsit nehezen értelmezhető hogyan válogatják össze ezeket a kis dobozokat, itt például a hegyi túrázóktól a strandolókig mindent találunk. Az alap koncepció persze dicséretes az aktív pihenés is jelenjen meg, csak aki egy hegyi jelentet akar modellezni mit kezd a fürdőzőkkel, de ha pont a strandot kívánod élettel megtölteni, akkor mit keresnek ott a hosszú nadrágos hegymászók? Mindenesetre a csomag jópofa figurákat tartalmaz, kedvencem a sörrel heverő pocakos bácsi.

Vakáción (H0 figura modellek)
Vakáción (H0 figura modellek)

 A strandon, ezzel a fantázianéven fut a Preiser 10671-es válogatása. Ellentétben a vakáción csomaggal itt egy témában kapunk egy rakat figurát, napozók és sétálók, teljesen jól felhasználható figura szett a parti jelenetekhez.

A strandon (H0 figura modellek)
A strandon (H0 figura modellek)

A holnapi folytatásban sem távolodunk el a sekély, parti vizektől. Vízibiciklikről és csónakázásról lesz szó. Ha nem akarsz lemaradni iratkozz fel a blogunk e-mail értesítőjére az alábbi űrlap segítségével.

Iratkozzon fel email címével a Blogra

Adja meg email címét, hogy feliratkozzon a blogra és értesítést kapjon az új üzenetekről e-mailben.

Hozzászólás