Vizibicikli és csónakázás – H0 nyaralás a Preiserrel 3. rész

(Címlapfotó: partypanzio.hu)

Gyerekkoromban a nyarakat Alsóbélatelepen, a családi nyaralóban töltöttem. Rengeteg barátom volt, rokonok, akikkel együtt ökörködtük végig az egész vakációt. A nyaralás folyamán egy-két alkalommal sikerült rávenni a szülőket arra hogy befizessenek minket vízibiciklizni. Drága mulatság volt, az árakat a rengeteg német turista tárcájára szabták, így ünnepnap volt ha hozzájutottunk. Mikor már nagyobbak voltunk esténként segítettünk elpakolni a vizibicókat a tulajnak, így mehettünk velük pár ingyen kört. Mindenkinek megérte.

A Preiser vizibiciklijei nem hasonlítanak se a 70-es és 80-as években megszokott katamarán jellegű fém vízibiciklikre, se a késő 80-as években meghonosodott műanyag társaikra, de biztos vagyok benne, hogy remek hangulatot adnak bármely terepasztalnak. Nagyobb szerencsénk van az evezős csónak modellekkel, bár rövidebbek, mint a balatoni dióhéj csónakok, kevésbé kecsesek, de egészen hasonlítanak.

Vizibiciklik

preiser-10685

Az emlékeim szerint a bélatelepi vizibiciklis kevésbé volt jól öltözött, de hasonló pocak alatt egy bermudára csatolva tömött hasitasi lengedezett, abban volt a kassza. Kapitányi tányérsapka helyett egy műanyag baseball sapka alól nézett ki, természetesen hálós volt hátul. Egyszóval, ha balatoni vizibiciklist modelleznétek, akkor a járművek mellé inkább a tegnap bemutatott 10668-as termékből szedjétek ki az egyik bácsit. Egyébiránt a Preiser 10685 vizibiciklijeit remekül fel lehet használni akár úgy is, hogy a vízbe teszünk néhányat és az úszókból köré építünk valami élőképet. (A címlapkép esetleg inspiráló lehet.)

A képen három Preiser termék (10682, 10683 és 10684) látható. A háromszereplős termékek a "család a vízibicikliben" a kétszereplős termék a "pár a vízibicikliben" néven található meg.
A képen három Preiser termék (10682, 10683 és 10684) látható. A háromszereplős termékek a “család a vízibicikliben” a kétszereplős termék a “pár a vízibicikliben” néven található meg.

Evezős csónakok

Ahogy a bevezetőben már említettem a horgászat mellett a romantika és a napozás remek terepe lehet egy balatoni evezős csónak. Egy hátránya van, piszok könnyű leégni benne. A Preiser 10686 terméke helyből kettő csónakot kínál nekünk. Mindkettőben egy pár ül, a férfi evez míg a nő napozik.

Evezős csónakok (H0 méretarány)
Evezős csónakok (H0 méretarány)

Ezzel végére is értünk a Preiser vízparti kínálatának. A három cikkben látható termékekből elég mozgalmas vízparti jelenetet álmodhatunk meg. És külön jó hír, hogy én éppen valószínűleg palacsintát sütök a gyerkőcöknek, hogy vidám ebédet együnk a nagy pancsolás után. Köszi a figyelmet, és ne feledkezzetek meg a Facebook oldalunkról sem, ahol további remek tartalmakkal várunk!

Hozzászólás