Vasútmodell Centrum 2014

A 2014-es év a fejlődés és a terjeszkedés jegyében telt el a Vasútmodell Centrumnál. Új üzletágakat nyitottunk, a már megszokott módon részt vettünk több kiállításon, otthont adtunk előadásoknak. Nézzük végig hónapról hónapra mi történt idén!

Január

Az évet helyből nyüzsgéssel indítottuk, a Digitools munkatársai látogattak el hozzánk és tartottak bemutatkozó előadást, közönségtalálkozót. Az eseményen kinn volt a Vasútmodell TV is, akik készítettek egy kis összefoglalót.

A hónap egyik legérdekesebb kezdeményezése a Tillig és a VMC közös akciója volt, a magyar vasútmodellező közönség választhatta ki az új TT méretarányú Tillig Nohab pályaszámát. Ehhez fotókat, videókat, korabeli képeket is kerestünk.

Még éppen a hónap végébe belefért egy nürnbergi kiruccanás a híres játékvásárra. A kollégák fotókban szegény, tartalomban annál gazdagabb beszámolóval jöttek vissza.

Február

A február egy újabb Digitools termékbemutatóval indult. A második előadásra kicsit változott a program, és újra telt házat hirdethettünk!

A Digitools termékbemutató szünetében egy folyosói beszélgetés indította el az ötletet, hogy tematikus cikksorozatot indítunk a vasútmodellezés korosztályos problémáiról. A cikksorozatban megkérdeztük a modellezőket, összehasonlítottuk őket más hobbit űzőkkel, interjúk készültek és bemutattuk a gyártók által kitalált játékvasutak terveit. A cikksorozat több méltatást kapott, mint amennyit vártunk tőle, ide kattintva tekinthetitek meg az összes blogbejegyzést.

A VMC Model februárban jelentkezett az új, 100 grammos kiszerelésű sztatikus füvekkel.

Március

A tavasz közeledtével interjút készítettünk az átadás előtti utolsó pillanatokról a Miniversum vezetőjével, Kocsis Attilával.

Sorozatot indítottunk a használt modelljeink képeivel, a vitrinlakók elég hosszan látták el vizuális tartalommal a honlapot.

A hónap vége előtt még megérkezett az első adag gyerekeknek készített termék, a Faller Basic hajtogatható-kifesthető modellházai.

A 4-es metró átadásának napján készítettünk egy kis külön kiadást a Magazinban. Helyszíni fotókkal és beszámolóval.

Április

A Kibri újdonságairól egy hosszabb lélegzetvételű cikksorozat készült áprilisban. Írtunk az autóbusz megállókról, a házakról, vasútállomásokról és az autókról is. Egyre gyakrabban kezdtünk el egy-egy témának saját csatornákat indítani. A kezdeményezést jól fogadtátok, így ez állandóvá vált.

A Kuehn az Y/B70 személykocsikból komoly sorozatot adott ki, különböző országok festéseivel. A modelleket nem csak akcióban adtuk, hanem mindegyiket le is videóztuk.

A VMC Model egy újabb bemutató videóval jelentkezett, sziklaépítés témakörben forgattunk.

 

Elindult a Vasútmodell Szerviz is, a már kezdetektől működő szolgáltatásunk online felülete is. Nem egy szimpla webáruház, katalógus és alkatrész kereső is vár titeket.

Ugyanekkor készítettünk el első non-profit weboldalunkat is, kifejezetten a hazai modellező és makettező szcéna segítésére, ez a hasznaltmodell.hu. Ingyenes, jól kereshető apró hirdetési oldal. Szép lassan telik fel ez a honlap is, reméljük idővel kifutja majd magát és mindenkinek öröme telik benne.

Május

A tavasz utolsó hónapját egy kicsit vitriolosabb írással nyitottuk, a Roco termékeiről volt szó, egyre többször futottunk bele a hibába, hogy teljesen más festéssel érkeztek a modellek, mint vártuk őket.

Megnyitotta kapuit a Miniversum! Mi is meghívást kaptunk az ünnepélyes eseményre és az elsők közt járhattuk be az andrássy úti épületet. A május úgy tűnik kicsit kekec hangulatban talált meg, mert nem csak dicséret került ki a klaviatúrából.

Ez a német tájakról egy részlet.
Ez a német tájakról egy részlet.

Májusban indult útjára a #nagyitsbele sorozat is, ahol magyar vonatkozású modellek nagy felbontású fotóit közöljük. A projekt az őszi nyüzsgés idején megakadt, de tervezzük újraindítani!

Június

A nyár berobbant az életünkbe és a mindennapi üzleti feladatokon kívül elhalmozódtunk a #nagyítsbele fotózással. Főleg a modul terepasztalink éépítésével foglalkoztunk, ekkor készült el a Múzeumok éjszakáján debütáló Tavasz modul asztalunk.

Július

Komoly áttekintő cikksorozatunk a Piko A sínrendszeréről adta a hónap blogolásának gerincét. Ebben az évben ez már nem az első összefoglaló volt a sínrendszerekről, írtunk Roco szabványról, TT sínekről és az N sínek kompatibilitásáról is.

A szerkesztőség a nyaralás idejére konzerv blogokkal töltötte ki az időt. Áttekintettük a Preiser nyári témájú kínálatát.

Bár a késöbbi látogatók nem tudhatták, de mi már jó két hónapja folyamatosan készültünk a Temofesztre. Ennek első jelei a hónap utolsó napján jelentkeztek, nyereményjátékot indítottunk, ahol ingyen VIP belépőt lehetett nyerni.

Augusztus

A kánikula tetőpontján megérkezett az új Tillig Nohab, igen, ugyanaz, aminek együtt döntöttük el a pályaszámát még januárban. Boldogan ünnepeltünk, ebben a VMC-nek is oroszlánrésze volt.

A VMC Model közvéleménykutatást tartott a Laser-cut faházakról, a véleményetek nyomán tervezzük újra az épületeinket. A hónap végén pár napra levonultunk Zegre a Wolfpackra. Míg a kollégák a stand mögött álltak, én bepótoltam egy két hónapos elmaradást és megírtam az élménybeszámolót a zártkörű Pannonia-treffen rendezvényről. A hónap folyamán sok időt töltöttünk el az új, hordozható, bemutató terepasztalunk építésével is, amin a VMC Model legújabb termékeit is kipróbáltuk.

Közben folyamatosan zajlott a vmc kincskereső játék és a készülődés a Temofesztre. Ennek keretében készítettem egy rövid interjút Pataki László főszervezővel.

Szeptember

A Temofesztre készülődés kezdett a körmünkre égni. Stand tervezés, két komplett TT modul létrehozása, katalógus nyomtatás, workshop szervezés, reklám, nyereményjáték. Új nyereményjáték forduló indult, a véleményeteket kértük a cégről, a boltról a VIP jegyekért cserébe.

Közben sikerült egy régi álmunk is, Fabattka modellfái végre megtalálhatóak a boltunk polcain is.

Október

És igen, végre megérkezett a Temofeszt. Hónapok óta készültünk rá, és gyakorlatilag hat nap szakadatlan pörgés várt ránk. Nem csak a négy TT modul készült el időre és csatlakozott be a nemzetközi fremo rendszerbe, de kivittük a bemutató asztalt is. A Temofeszten debütáltak a Märklin my world vonatok, velük és a tavasz óta kapható Faller Basic házakkal elindult a Gyereksarok szekció a webáruházunkban.

A második napon már komoly sorok és várólista alakult ki. Bár igyekeztünk megoldani a helyzetet, sajnos nem mindenki tudott bejutni a workshopra. - fotó: Őri András (VMC)
A második napon már komoly sorok és várólista alakult ki. Bár igyekeztünk megoldani a helyzetet, sajnos nem mindenki tudott bejutni a workshopra. – fotó: Őri András (VMC)

A három napos kiállításon nem csak, mint üzlet voltunk jelen, folyamatos workshopjaink iránt extra nagy érdeklődés mutatkozott, kezdetben a felnőttek részéről, de hamarosan már csak gyerekek (és szüleik) ültek a sátrunkban. A meglepően nagy érdeklődés, a sok vásárló alaposan kifárasztott mindenkit, de felejthetetlen élmény volt.

A hónap végén elindult a kezdő vasútmodellezőknek írt sorozatunk is.

November

Október után egy csomó munka szakadt a nyakunkba, kicsit visszahúzódtunk, hogy rendezzük a sorainkat. A VMC Model nemzetközi honlapja megújult és elindult a Facebookos jelenlét is. Ezzel párhuzamosan elkezdtek megérkezni a Gyereksarokhoz a további termékek is és nekiláttunk rákészülni a karácsonyi őrületre is. És bár Magyarországon kevésbé voltunk aktívak, külföldön több helyen is jártunk, hogy bemutassuk az új terepépítési arzenálunkat.

Az ősz folyamán szép folyamatosan teleplakátoztuk, molinóztuk az irodaházat saját magunkkal, mert többen panaszkodtatok, hogy nehéz megtalálni merre is vagyunk. Reméljük most már elég láthatóak lettünk, legalább 5 helyen van kinn, hogy igen, ebben az épületben, az első emeleten találtok minket. :)

December

Tizenhatodika van, egy hét múlva már a karácsonyfát állítjuk. A hónap első hétvégéjén a VMC Model Grazban volt egy vásáron, majd hazaérve elindult a Gyereksarok. Önálló honlappal, Facebook és Twitter oldallal várunk mindenkit. A VMC Model mellett erre az új üzletágunkra is nagyon büszkék vagyunk, olyannyira, hogy a saját csemetéinkről készültek a reklámfotók a termékek mellé. Ez azért külön öröm, mert így legalább munka közben is velünk vannak egy kicsit.

Roco Z21 irányítású játszó-asztal

Az adventi hétvégéken extra hosszan vagyunk nyitva, sőt még 24.-én és 31.-én is bejöhettek vásárolni, gyakorlatilag sosem állunk le.

A jövő évre már most annyi tervünk és feladatunk van, hogy kérvényezni szeretnénk pár extra hónap betoldását, maradjatok velünk.

Ja, és majd elfelejtettem: köszönjük mindenkinek, aki vásárolt, beszélgetett velünk, játszott nálunk, kávézott, előadott, fotózott… hol tartok, van még valami? Biztosan.

… szóval köszönjük Nektek ezt az évet.

Hozzászólás