Temofeszt beharangozó

Négyet kell aludni és három napra megnyitja kapuit a Temofeszt, az ország (és a szervezők szerint a régió) legnagyobb vasútmodell fesztiválja. Már megszokhattátok, hogy mi minden évben megjelenünk és igyekszünk valami különlegeset csempészni a programba. Reméljük az idei ötleteinket is szeretni fogjátok.

Nem csak bolt, kiállító is

Igen, idén áttörtünk, ezentúl nem csak árulni megyünk a kiállításra, hanem terepasztalokat is viszünk, hivatalosan is kiállítók lettünk.

Egyrészt lesz egy bemutató, H0 méretarányú asztalunk, amin okostelefonnal, tablettel kipróbálhatjátok a Z21 digitális vezérlést. Ezt az asztalt a gyermekeink már tesztelték is, nagy sikerrel.

Roco Z21 irányítású játszó-asztal
Roco Z21 irányítású játszó-asztal

De az igazi megmérettetést a négy TT méretarányú modulunk jelenti, amiket besoroltak a nemzetközi TT modulrendszerbe is. A négy modul összefüggő történetben meséli el Nagyszőlős megállóhely és környéke történetét az év négy időpontjában. A nyári modulunk egy alföldi jelenet, erdőgazdasággal és virágkertészettel. Nagy, kiégett legelők, erdős-fás részek váltakoznak rajta.
A következő modul az ősz október környéki szakaszát mutatja be, mikor a lehulló sárga-vörös levelek elárasztják az esőtől kizöldült füvet. A hatvanas évek hamisítatlan kocka házainak kertjében égetik az avart, egy barokk templomba kirándulók érkeznek. Ennek a modulnak külön érdekessége, hogy a pálya nem szabványosan középen halad át, hanem egy dombot megkerülve nagy ívbe kezd.
Ez az ív a januári hófúvásban fut vissza középre és teszi újra szabványossá a modulunkat. A tél keményem beleharapott a tájba, a folyó tetején jégtáblák úsznak, a nádas is meghajlik a hó súlyától. Az országúton az ősszel megismert fatelepről érkező autó éppen fát visz a világtól elzárt település lakóinak.
Az utolsó modulunk a megállóhely és a mellé épült munkás-panel lakótelep. Hamisítatlan “átkos”-beli hangulat, panelek közti játszótérrel, kátyús betonúttal. A természet viszont harsányan virágzik, lombba és virágba öltözött fák és bokrok, bicikliző emberek.

Reméljük elnyeri majd a tetszéseteket az általunk épített terepasztal bemutató.

Nem csak bolt, szakkör szervező is

Idén 35m2-en várunk majd titeket, ami akár egy állandó üzlethelyiségnek is szép alapterület lenne. Mi viszont nem akartuk ezt a hatalmas helyet csak a boltnak fenntartani, annak elkerítettünk a stand végében egy zugot. Kialakítottunk egy nagy csarnokot, ahol terepépítési programokon vehettek részt.

A foglalkozásokra a Facebookon előre tudtok jelentkezni, hogy foglalt helyetek legyen!

Noch, Auhagen dioráma építés: ingyen!

Pénteken délelőtt, szombaton és vasárnap délután egy kis méretű diorámát építhettek nálunk. A dioráma tartalmaz két összeragasztható Auhagen épületet, Noch füveket és szóróanyagokat, fát és virágokat. A diorámát az elkészülte után mindenki hazaviheti. A foglalkozáson megismerhetitek a Noch szóróanyagait, füveit, a fűszóró készülékét és gyakorlatot szerezhettek az Auhagen házak építésében is. Minden eszköz, alapanyag természetesen rendélkezésetekre fog állni és két munkatársunk, Réka és Edina segítenek ha valahol elakadtok.

Építs dombos diorámát a VMC termékeiből!

Pénteken délután, szombaton és vasárnap délelött a VMC termékekből építhettek diorámát. Egy dombos, növényzetben és kövekben gazdag kis diorámát készíthettek el, amit a meglevő, vagy épülő terepasztalotokhoz igazíthattok és haza is vihetitek beépíteni! Kipróbálhatjátok a 21 különböző színű füvünket, az egyedülálló virágfestékeket és a rengeteg szóróanyagunkat. Megtanítjuk hogyan élpíts percek alatt fillérekből dombot, sziklát, hegyet a göngyölt szikla és a sziklapor segítségével. És, itt a Temofeszten debütál új fűszórónk, aminél kezesebb és ügyesebb eszközt még nem találtunk.

Herpa bemutatók

Míg a nagy asztaloknál a terepépítési szakkörök mennek egy kis helyen Herpa airbrush próba és 3D puzzle autók várják az érdeklődőket.

De azért boltként a vásárlókra is gondolunk!

Természetesen mi azért a vasútmodell szaküzletet is kivisszük a kiállításra és idén olyan akciós ajánlattal várunk, aminek nehéz lesz ellenállni. Minden Roco és Fleischmann vagon árából 10% kedvezményt adunk, ha a Temofeszten rendelitek elő őket. Az akció pontos feltételei:

  • Minden más akcióban nem szereplő Roco és Fleischmann vagon vesz részt a Temofeszt leárazáson.
  • Minden magánszemély egy darab vagont vehet.
    A vásárlásnál ki kell tölteni egy nyomtatványt, ahol a személyi igazolvány számoddal, neveddel és e-mail címeddel bizonyítod, hogy Te még nem vettél részt az akcióban. Az személyi igazolvány számot az átvétel után megsemmisítjük, senkinek ki nem adjuk. A vásárlásnál megadott e-mail címre a Vasútmodell Centrum Kft. hírlevelet küld, amennyiben még nem iratkoztál fel rá. Amennyiben a hírlevél nem nyeri el a tetszésedet egy gombnyomással leiratkozhatsz róla.
  • A Temofeszten előrendelést vehetünk csak fel a termékre, az akció nem vonatkozik a már készleten levő árura.
  • A rendelt vasútmodellt a beérkezésekor személyesen veheted át a Nagyszőlős utca 9. alatti üzletünkben.

És véget ért a VIP jegyekért a játékunk is, a 4 nyertes:

Szeptemberben arra kértünk titeket, hogy mondjátok el rólunk a véleményeteket a közösségi médiában. Köszönjük mindenkinek a pozitív megerősítést. A válaszadók közül ők hárman Fortuna kegyéből nyertek VIP belépőt a Temofesztre:

A bolt dolgozói a különdíjat

ítélték. Köszönjük még egyszer  a méltató szavakat! Találkozzunk a Temofeszten!

 

Hozzászólás