Programajánló: Vezetőállás Vasútmodell Klub

Bár modellező klubból nem állunk rosszul, de a Vezetőállás kicsit máshogy közelítette meg a klubéletet. Igyekszik a hobbi időigényéből lefaragni, hogy a játéké legyen a főszerep. A bérelhető digitális terepasztalon futtathatjuk a klub szerelvényeit, de vihetjük a saját modelljeinket is. Többféle játéktípus közül választhatunk:

  • Menetrend szerinti játék
  • Privát játék
  • Szabad játék
  • Gyerek játék

Menetrend szerinti játék

1 vagy 2 órás élő társasjáték a Vezetőállás terepasztalán 4-6 főnek. Választható szerepek: maximum 2 forgalmista, maximum 4 mozdonyvezető. A mozdonyvezetők szolgálatokat kapnak, melyekben le van írva, hogy a szerelvényükkel mikor kell indulniuk, érkezniük az adott állomásokra. A forgalmisták pedig megkapják a saját állomásukra vonatkozó menetrendet. A menetrend modellidőben zajlik, ami ötször gyorsabban telik, mint a valós idő. A feladat az, hogy késések és balesetek nélkül teljesítse a csapat a kapott menetrendet. Többféle nehézségű menetrend van, hogy a kezdők is boldoguljanak és a tapasztaltaknak is legyen izgalom és kihívás. (Korhatár: 14 éven felülieknek)

Privát játék

Béreld ki magadnak vagy barátaiddal a Vezetőállás terepasztalát és szerelvényeit egy önálló játékra. Játssz a saját szabályaid szerint, futtasd meg modelljeidet (H0 dcc). Kifejezetten ajánlott FREMO-s társaságoknak, vagy olyanoknak, akik nem szeretnének másokkal együtt játszani, hanem egy-két órát önállóan játszanának.  (Korhatár: 14 éven felülieknek)

Szabad játék

Gyere le akár egyedül, vonattal (H0 dcc) vagy anélkül. Ismerkedj meg másokkal, játsz és beszélgess másokkal. Nincs menetrend, csak kötetlen vonatozás. Ennél a játéknál nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is, azonban nem garantált, hogy nem lesz ott más is. Természetesen ilyenkor is maximum 6 fő foglalását engedélyezzük egy időben, hogy mindenki tudjon játszani folyamatosan.  (Korhatár: 14 éven felülieknek)

Gyerek játék

Szeretnénk lehetőséget biztosítani 14 év alatti gyerekeknek is a játékra és tanulásra. 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel látogathatják a Vezetőállást és a játékban csak folyamatos szülői ellenőrzéssel vehetnek részt. A játékhoz szükséges minimum testmagasság 110 cm.

Napszakok és időjárás

A Vezetőállásban játszhatsz nappali fényben és sötétben egyaránt. Minden személyvagon világítással szerelt, továbbá a közvilágítás is ki van építve. Az időjárás is változik. Általában jó idő van, de előfordul, hogy elered az eső vagy jön egy felhőszakadás, sőt néha a köd is leszáll. Éjszakai és ködös időben történő játék csak tapasztalt helyismerettel rendelkező csapatoknak ajánlott, akik nem először játszanak a vezetőállásban.

Projektek

A Vezetőállás terepasztala folyamatosan fejlődik és bővül. Egyes projektekben lehetőség lesz bárkinek részt vennie, és fejleszteni a terepasztalt. A nyitott projektek itt az oldalon és a facebook oldalon is meg lesznek hirdetve, melyre e-mail-ben tudtok majd jelentkezni ha részt szeretnétek venni valamelyikben.

Gördülő állomány

Mindamellett, hogy a Vezetőállásba saját H0 dcc rendeszerű modelljleidet is lehozhatod megfuttatni, játszhatsz a Vezetőállás saját vonataival. Itt olvashatsz egy listát az aktuális gördülő állományról (a teljesség igénye nélkül):

Mozdonyok:

M41 Csörgő (Digitools hangdekóderrel)
M61 Nohab (Digitools hangdekóderrel)
M62 Szergej (Digitools hangdekóderrel)
Piko Desiro (Digitools hangdekóderrel)
Piko Taurus (Digitools hangdekóderrel)
Piko Hercules Metrans
Piko BR 110

Vagonok:

3 darab Tillig MÁV-START gyorsvonati kocsi (DigiLight UNI belső világítással)
3 darab Tillig MÁV-START Halberstadti kocsi (DigiLight UNI belső világítással)
1 darab Roco MÁV-START Intercity vagon  (DigiLight UNI belső világítással)
4 darab Fuggerth személyvagon (DigiLight UNI belső világítással)
1 darab Fuggerth vezérlő (DigiLight UNI belső világítással)
3 Roco konténerszállító vagon
1 Piko NACCO tartályvagon
1 Albert modell eltolható oldalfalú vagon
1 Roco MÁV Gbs
1 Roco pőrekocsi

A gondtalan vasutazáson kívül a klub honlapjáról kiderül, hogy a terepasztal fejlesztését a látogatókkal (klubtagokkal?) közösen folytatják, hogy a vasútmodellezés és terepépítés minden csínját-bínját kitanulhassák az érdeklődők. Ezekre az ún. nyitott projektekre a honlapon és a Facebook oldalukon keresztül lehet majd jelentkezni.

Külön jó hír, hogy januárban 50% nyitási kedvezménnyel próbálhatjuk ki a szolgáltatást.

Ha valaki már járt ott, vagy a jövőben kipróbálja ne habozzon és mesélje el milyen volt!

Hozzászólás