2013-09-03 Nem vagyunk egyedül

Google logo gabonakörökből

Úgy tűnik a terepasztal építés nem csak az empirikusan megismerhető világ újrateremtéséről szól, hanem elengedhetjük kissé a képzeletünket és akár földönkívüli inváziót, vagy barátságos kapcsolatfelvéltelt is modellezhetünk.

2013-08-28 Modellvasúti állomások

Az Alsóbélatelepi vasútállomás (forrás: http://www.vasutallomasok.hu/show.php?az=abel&num=801)

“Végül feladtam a próbálkozást és új téma után néztem. Kiválasztottam öt állomásépületet, amit a boltunk polcain találtam, gondoltam nézzük meg ezeket. A fentiekből adódóan az állomások közül négy német vasútállomás, az ötödik pedig a VMC saját gyártású H0 HÉV vasútállomása. Az utóbbi gyakorlatilag az egyetlen magyar vonatkozású állomásépület a piacon, legyünk büszkék, de igazán hiánypótlónak nem mondanám, mert a kedvenc Alsóbélatelepi állomásom lemodellezésében ez sem segített. Mindenesetre egy biztató biccentést engedjünk meg a kollégáknak, legalább ez van.”

2013-07-01 Itt a jóidő, irány a kert II. rész

Egy kert vizuális vonzerejét elsődlegesen az határozza meg, hogy képes-e egész éven át gyönyörködtetni. Ahhoz, hogy ezt elérjük, örökzöldek, lombhullató fák, virágos bokrok, lágy szárú évelők és egynyáriak harmonikus egyensúlyának megteremtése szükséges.

2013-03-11 Tűz a terepasztalon I.

Terepasztalunkon (főleg ha alkotásunkat másoknak is büszkén mutogatjuk) alkalmazhatunk olyan effektetet amivel igazán élethűvé tehetjük jelenetünket. E heti cikkünkben mi most egy látványos tűzoltásra gondoltunk.

2012-12-19 Víztornyok

Állomás körüli épületek: viztornyok

A víztornyok a vízellátást szolgáló mérnöki építmények. Szerkezetük készülhet vasbetonból, acélból, téglából és fából is; bennük a víz különböző magasságban, általában henger vagy sonkakúp alakú tartályokban kerül elhelyezésre.

2012-10-16 Vontatási telep a modellvasúton

Mozdonyaink asztalon történő tárolásához ideális hely egy szépen kivitelezett fűtőház, a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel együtt.

Ezekről az épületekről olvashatnak a következő cikkünkben.