2013-08-28 Modellvasúti állomások

Az Alsóbélatelepi vasútállomás (forrás: http://www.vasutallomasok.hu/show.php?az=abel&num=801)

“Végül feladtam a próbálkozást és új téma után néztem. Kiválasztottam öt állomásépületet, amit a boltunk polcain találtam, gondoltam nézzük meg ezeket. A fentiekből adódóan az állomások közül négy német vasútállomás, az ötödik pedig a VMC saját gyártású H0 HÉV vasútállomása. Az utóbbi gyakorlatilag az egyetlen magyar vonatkozású állomásépület a piacon, legyünk büszkék, de igazán hiánypótlónak nem mondanám, mert a kedvenc Alsóbélatelepi állomásom lemodellezésében ez sem segített. Mindenesetre egy biztató biccentést engedjünk meg a kollégáknak, legalább ez van.”

2013-03-11 Tűz a terepasztalon I.

Terepasztalunkon (főleg ha alkotásunkat másoknak is büszkén mutogatjuk) alkalmazhatunk olyan effektetet amivel igazán élethűvé tehetjük jelenetünket. E heti cikkünkben mi most egy látványos tűzoltásra gondoltunk.

2013-03-07 Bonn

Faller 110113 Bonni vasútállomás

Bonn város igen kedvelt a modellezők körében ezért e heti cikkünkben kicsit feltérképezzük.

2013-11-18 Postahivatalok a terepasztalon

Postaépület a Kibritől

A posta napjainkban állami intézményt jelent, levelek, nyomtatványok, egyes államokban ezenkívül kisebb árucsomagok és pénzes küldemények, sőt utasok szállítására. A posta szó az állomáshelyet jelentő latin posta, posita szóból ered, ahonnan a híreket vivő futárokat avagy lovast, kocsit elindították, felváltották.

“Modellvasút értelemben” a posta ismételten egy olyan kategória, ami rengeteg lehetőséget foglal magába ezért egy rövidített történeti bemutatás után ehhez a témához szeretnénk termék ajánlónkal segítséget nyújtani.

2012-12-19 Víztornyok

Állomás körüli épületek: viztornyok

A víztornyok a vízellátást szolgáló mérnöki építmények. Szerkezetük készülhet vasbetonból, acélból, téglából és fából is; bennük a víz különböző magasságban, általában henger vagy sonkakúp alakú tartályokban kerül elhelyezésre.

2012-10-16 Vontatási telep a modellvasúton

Mozdonyaink asztalon történő tárolásához ideális hely egy szépen kivitelezett fűtőház, a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel együtt.

Ezekről az épületekről olvashatnak a következő cikkünkben.