2014-10-21 Hely és méretarány – A vasútmodellezés alapjai 1. rész

Az elmúlt évben egyre többen kértétek, hogy írjunk egy sorozatot a vasútmodellezésről lépésről lépésre. Az utolsó lökést a Temofeszten kaptuk, ahol többen jelezték, hogy egy ideje kacérkodnak a gondolattal, hogy építenek egy terepasztalt, de nem tudják hogy álljanak neki.

2014-10-14 “Ez egy fantáziaasztal”

Barna Balázzsal a VI. Temofeszt második napján, szombat reggel beszélgettem pár percet az N-es terepasztaláról, ami számomra az egyik legérdekesebb kiállított rendszer volt az idei kiállításon.

2014-02-06 Teherdaruk modellezéshez

Rég volt már termékcsoport ajánló itt a blogon, pedig jó egy éve még heti 1-2 cikk ment róla. Igazából nem szándékoztam feltámasztani a műfajt, de jött egy kérés, hogy próbáljunk meg eladni egy H0 rakodódarut. Nem mai darab és hiába egy dobozban állt azért már megsárgult a csomagolás. Ennek ellenére kibontva és összeszerelve jól mutat, kis tuningolás, festés és dísze lehet bármely H0 terepasztalnak.

2014-02-03 Modell profilok

Albion Alloys fém modell profilok

Magyarországon kevesen ismerhetik a modell profilokat, legalábbis aki a szakboltok kínálatából tájékozódik, a mai blogban ezekről a remek eszközökről írok pár szót.